Nyhed 8 maj, 2023

Nyhed: 2,7 mio kr. til Manuskriptskolen for Børnefiktion

Politik
Stort tillykke til vores kollegaer fra Manuskriptskolen for Børnefiktion, der modtager en midlertidig bevilling for at sikre deres fremtidige virke. Dette meddeler Kulturministeriet i en pressemeddelelse fra d. 4. maj 2023.

Manuskriptskolen for Børnefiktion er en toårig uddannelse, hvor de studerende kan udvikle deres talent for at fortælle historier for børn og unge. Uddannelsen arbejder fra et platformuafhængigt udgangspunkt, og de studerende lærer at skrive fiktionsfortællinger til forskellige platforme som fx film, tv, bøger, spil og teater.

”I en tid, hvor TikTok og Youtube bombarderer børn og unges opmærksomhed med flimmer og tomme kalorier, er det vigtigere end nogensinde før, at vi har relevant og originalt indhold til børn, som de kan spejle sig i. Vi har besluttet, at manuskriptskolen skal have en midlertidig bevilling for at sikre, at de studerende kan fortsætte uddannelsen og blive rustet til at skabe gode fortællinger til børn”, udtaler Kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Manuskriptskolen for Børnefiktion mangler akut finansiering, fordi medieaftalen, hvor der var afsat midler til skolen, er ved at blive tilpasset. Medieaftalen 2022-2025 afsatte en bevilling på 5,3 mio. kr. årligt i 2023-2025 til Manuskriptskolen for Børnefiktion. Manuskriptskolen for Børnefiktion modtager nu 2,7 mio. kr. til det første halvår, som skal understøtte skolens fortsatte virke frem mod tilpasningen af medieaftalen. Bevillingen er i dag godkendt af Folketingets Finansudvalg. 

Manuskriptskolen for Børnefiktion optager 12 nye studerende hvert år. Næste optag er i foråret 2024 med studiestart i september 2024. Man optages på baggrund af tekstprøver, motiveret ansøgning og optagelsesworkshop. 

Mere information samt ansøgningsopgaver offentliggøres på hjemmesiden februar 2024.