Nyhed: Adam O. afslutter sin trilogi om “Tonni2Ton” med et opsamlingsværk

Bog: 4 september 2021

Illustration fra bogen "Den Store Tonni2Ton".I 2016 udgav Adam O. billedbogen, Tonni2Ton, der blev efterfulgt af Tonni2Ton & Jagten på Hugtanja i 2017. Nu afsluttes trilogien om pigen Ingeborg og hendes to tons tunge fantasiven Tonni med opsamlingsværket Den Store Tonni2Ton, som også indeholder en ny og tredje fortælling om vennerne og deres hverdagseventyrer. Det betyder, at der nu er rig mulighed for at stifte bekendtskab med Ingeborg, Tonni, den lille, fine drage Hug-Tanja og hendes bedste ven, skoleinspektøren Betty Blommegaard, også selvom man har de første bøger til gode.

Den Store Tonni2Ton er en hyldest til barnets stærke fantasi og til samtidens fantasi-aktivister, der insisterer på, at hverdagen er og skal være magisk, og at trolde og drager findes.

I den nye og tredje fortælling er Ingeborg, Tonni og Hug-Tanja taget ud for at redde skoleinspektøren Betty Blommegaard, som er blev fyret fra sit arbejde og placeret på en galeanstalt udenfor byen. Fyringen begrundes med, at en skoleinspektør ikke må tro på fantasivæsener og da slet ikke have en drage som ven. Vennerne redder Betty og finder ud af, at galeanstalten faktisk ikke er så gal endda, og at det langtfra er de gale, der er gal på den.

Ingeborg, Tonni og Hug-Tanjas jagt efter at redde Betty Blommegaard er ikke kun en kamp for at redde fantasien (naturligvis), men også en kamp for alle de andre fantastiske skoleinspektører, der findes derude og måske også er fyrede fra deres job for ikke at være mere fantasiløse.

Den Store Tonni2Ton kan købes i velassorterede boghandlere, på nettet og i den vegetariske dagligvarebutik Spidsroden på Nørrebro, hvis logo i øvrigt også er skabt af Adam O.