Nyhed 4 september, 2021
Forside til "I morgen Bliver Bedre 2 - Dronningen"

Nyhed: Adam O. og Karoline Stjernfelt vinder hæder fra Kulturministeriet
Den Rustne Verden 3: Ukrudt og I Morgen Bliver Bedre 2 – Dronningen er i følge Kulturministeriet de to bedste børne- og ungdomsbøger i 2021. Adam O. og Karoline Stjernfelt er nemlig dette års modtagere af Kulturministeriets årlige forfatterpris og illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

“Adam O kombinerer kendte inspirationskilder på en hidtil uset måde, idet han lader elementer fra klassiske seriebøger som Enid Blytons De fem møde et Orwellsk univers med kontrol, nysprog og kynisme. Heldigvis er det børnenes opgave at finde tilbage til medmenneskeligheden, og hjælpen kommer fra fallerede robotter og livskloge bedsteforældre. Da de voksnes ærgerrighed og egoisme endeligt er besejret, bliver der plads til en ny form for bæredygtighed, hvor uregelmæssigheder og ukrudt ses som et gode”, beskrev forfatterprisudvalget i deres tale, og lykønskede Adam O. med at have skabt en ny serie, der “med humor og originalitet kan skabe læseglæde og lyst til mere”.

Dronningen er et værk, som gør et stykke væsentlig danmarkshistorie lyslevende. Stjernfelts historiske viden er imponerende men aldrig tyngende eller belærende. Ligesom Peter Madsen og Claus Deleuran kan Karoline Stjernfelt formidle et sammensat, omfattende stof både underholdende og medrivende”, lød det i illustratorprisudvalgets tale, og Stjernfelt blev rost for sin bemærkelsesværdige indsats og værket for dets tekniske og kunstneriske kvalitet.

Kæmpe velfortjent tillykke til både Adam O. og Karoline Stjernfelt!

Blandt de nominerede til forfatterprisen var Zakiya Ajmis Vulkan og Anna Jacobina Jacobsens Spurv, mens Louise Thrane Jensen og Lars Kramhøft var nominerede til illustratorprisen for henholdsvis Havesaksen og Noget frygteligt er altid ved at ske. Et kæmpe tillykke med nomineringen og stor tak skal der også lyde til disse forfattere og illustratorer.

Den Rustne Verden 3: Ukrudt er udgivet på Høst & Søn og I Morgen Bliver Bedre 2 – Dronningen på tegneserieforlaget, Cobolt. Målgruppen for begge bøger er +10 år, men henvender sig særligt de 12-14 årige.