Nyhed Bogomslag 10 januar, 2022
Bogomslag

Nyhed: Cecilie Eken er tilbage med opfølger efter 20 år
Siden sin debut i 1993 har Cecilie Eken skrevet til børn og unge i mange genrer og modtaget en række priser og legater for sit forfatterskab.

Natblomst blev udgivet i efteråret på Gutkind Forlag og har høstet store roser blandt anmelderne. Steffen Larsen fra Politiken kalder Natblomst for “en smuk og visionær børnebog”, Weekendavisens Anna K. Skyggebjerg karakteriserer bogen som “smuk naturpoesi” med “velkomponerede fortællinger”, mens Bjarne W. Andersen fra Pædagogen.dk skriver, at Natblomst er “et stykke klimalitteratur uden pegefingre”.

Natblomst er en selvstændig opfølger til bestselleren Sølvblomst (2002), som genudgives samtidig, efter at have været udsolgt i mange år. Natblomst handler om Mia, der er flyttet til en ny by med sin mor, lillebror og papfar Jan. Hun er flyttet i et nyt hus, og startet i en ny skole, men hader det alt sammen og ønsker sig tilbage til sit gamle liv, hvor hendes far og hendes hund Matti også var en del af hverdagen. En aften stikker hun af efter et skænderi og gemmer sig i genboens forladte have, der viser sig slet ikke at være helt forladt.

“Begge bøger handler om venskab og menneskets forhold til naturen, vores møde med alt det andet levende omkring os. De har også begge et magisk element i sig, hvor der sker ting, der ikke er helt realistiske på et plan, men som på et andet alligevel spejler det magiske i naturen, f.eks. det, at et lille frø kan blive til et enormt træ. 

Sølvblomst møder Jonas et væsen, der er sårbart og har brug for hans hjælp og samtidigt også viser sig at være meget stærkt og fuld af det ønske om at leve, som gennemsyrer alt i naturen. I Natblomst er mødet med det anderledes levende også et vigtigt omdrejningspunkt”, fortæller Cecilie Eken i et interview på Gutkind Forlags hjemmeside.

Natblomst og Sølvblomst af Cecilie Eken udkom på Gutkind Forlag den 20. oktober 2021.