Nyhed Omslag: Linda Bondestam 15 september, 2021
Omslag: Linda Bondestam

Nyhed: Jensen & Dalgaard udgiver “en sand nordisk billedbog”
Hvis du møder en bjørn, som er skrevet af danske, Martin Glaz Serup i samarbejde med finlandssvenske, Marlin Kivelä og illustreret af ligeledes finlandssvenske, Linda Bostam, fortæller på underholdende og belærende vis om nogle menneskers forhold til naturen.

Som børn, der synes, de kan alt og ved alt lang tid før, de når skolealderen, viser Hvis du møder en bjørn hvor lille det store menneske er, og hvorfor, vi som race ikke bør føle sig hævet over den vilde natur. For tro ikke, at du hverken kan løbe hurtigere, svømme hurtigere eller klatre højere end bjørnen, bare fordi du kender samtlige funktioner på din iPad, kan tegne det meste i hånden og generelt mestrer det moderne, kulturelle liv.

“I skovens dybe, dunkle uro kan der opstå flere forskellige scenarier, hvis du møder en bjørn. Det vil vise sig, at der er virkelig mange ting, en bjørn er bedre til, end du er”, skriver forlaget, Jensen & Dalgaard bl.a. i deres pressemeddelelse.

Hvis du møder en bjørn er en flot og ambitiøs billedbog for nysgerrige, frygtløse og viljestærke børn, der godt kan tåle udfordret, ja, måske ligefrem rystet i deres grundvold. For der er virkelig meget, de kære børn ikke kan – og ikke skal tro at de kan – til sammenligning med en vild bjørn. Hvis du møder en bjørn henvender sig til børn og voksne, der godt kan lide at grine af sig selv og hinanden. Men bogen kan også fint bruges i forbindelse med en samtale om, hvorfor det er vigtigt at have respekt for naturen, dens kredsløb og helt særlige regler.

Hvis du møder en bjørn udkom d. 19. august og koster 259 kr.