Nyhed Foto: Simon Knudsen 12 oktober, 2021
Foto: Simon Knudsen

Nyhed: Line Kyed Knudsen modtager Carlsenprisen 2021

Prisoverrækkelse
Forfatteren, Line Kyed Knudsen modtog i sidste uge Carlsenprisen.

“Line Kyed Knudsen ved, hvad børnene kan lide at læse. Og hun ved, hvordan det skal skrives! Med serier som bl.a. ’K for Klara’ og senest bøgerne om Naja Münster og hendes familie har forfatteren virkelig begejstret læserne i pre-teen og teen-alderen. De hiver hendes bøger ned fra hylderne på bibliotekerne og hos boghandlerne i en sjælden set grad. Line har nemlig et helt særligt talent for den gode historie til børn i det aldersspektrum. Hun er god til at finde de emner, der optager børnene, og vanvittig dygtig til at forløse emnet i en velskrevet historie, som er svær at lægge fra sig”, sagde Carlsens forlagschef Christian Bach i sin tale til prismodtageren ved forlagets efterårsreception fredag eftermiddag.

Prisen, der hylder børne- og ungdomslitteraturen, blev uddelt for første gang i 2017 i anledning af Forlaget Carlsens 75-års jubilæum. Tidligere prismodtagere tæller Sarah Engell, Sebastian Klein, Valhalla-skaberen, Peter Madsen samt makkerparret bag hitbøgerne om ”Sallys far”, Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen.

Med Carlsenprisen følger et beløb på 50.000 kroner. Prisen uddeles en gang om året til et menneske, der med sit virke bidrager særligt til udviklingen og udbredelsen af børne- og ungdomslitteraturen i Danmark.