Nyhed Foto: Simon Klein Knudsen 16 april, 2023
Foto: Simon Klein Knudsen

Nyhed: ‘Mira’ modtager Søren Gyldendal Børnebogsprisen 2023

Prisoverrækkelse
Forfatter Sabine Lemire og illustrator Rasmus Bregnhøi vinder Søren Gyldendal Børnebogsprisen for deres succesfulde tegneserie om pigen Mira. Sammen skildrer de den svære, men spændende overgang fra barn til ung med stor psykologisk indsigt, kærlighed og humor.

“Lemire og Bregnhøi har begge skabt en lang række børnebøger. Deres serie om Mira har modtaget børnenes egen bogpris, Orlaprisen, og er desuden nået ud over Danmarks grænser, da den er solgt til indtil videre 14 lande. Et mesterligt samarbejde, hvor tegninger og tekst på forbilledlig vis smelter sammen til et forrygende hele. Historien om Mira er en utrolig flot skildring af en piges liv fra barn til ung og alle de komplikationer der følger undervejs. På mesterligvis får de tegninger og tekst til at flyde sammen til et flot hele”, skriver Gyldendal i deres pressemeddelelse.

Mira-serien henvender sig til børn i alderen 9 – 13 år.    

Søren Gyldendal-Prisen blev første gang uddelt i 1958 og er opkaldt efter Søren Gyldendal (1742-1802), der grundlagde forlaget i 1770. De to øvrige prismodtagere, der hædres for deres særlige bidrag inden for dansk litteratur, er Harald Voetmann og Michael Falch. Priserne blev overrakt d. 12. april og med hver pris følger 100.000 kr.