Nyhed Bogomslag 21 oktober, 2021
Bogomslag

Nyhed: Ny billedbog af Thomas Lagermand Lundme om ferie og familie
Ligesom så mange andre børn, er drengen Noah, som er hovedpersonen i billedbogen, Noah og Alberte og en meget farlig ferie på vej på ferie. Nærmere betegnet er han på vej til Sverige på sommerferie med sin far og faderens kæreste, Janus.

“Det er, som om det er gamle dage”, siger Noah, “som farmor blev født”, da familien ankommer og træder indenfor i det svenske sommerhus, hvor de skal tilbringe deres ferie. Ikke lutter lagkage og måske så langt fra Disney Land Paris, man overhovedet kan komme i forhold til sejhed, stimulans og underholdningsværdi. Mens far og Janus er godt beskæftiget med at kysse og lege gemmeleg, har Noah travlt med at kede sig – indenfor og under soveposen beskyttende membran, her bliver man i hvert fald ikke bidt af glubske myg. Intet synes at kunne hjælpe på følelsen af kedsomhed indtil den dag, hvor Noah i et anfald af raseri bliver væk fra far og Janus i skoven, der ligger bag deres sommerhus. Og lige som det bliver allermest farligt, og Noah tror, han nu bliver spist af en bjørn, dukker Alberte, som tilbringer ferien i sommerhuset ved siden, op og hjælper ham tilbage til sin far. Så er pludselig ikke så kedeligt alligevel at være i Sverige, når man har fået en ny ven, man kan lege med, når de voksne nu har for travlt med deres egne lege.

Noah og Alberte og en meget farlig ferie Thomas Lagermand Lundme og Charlotte Pardi er en hjertelig og lun fortælling om venskab og alt det hyggelige, romantiske og spændende, det svenske sommerhuslandskab har at byde på for både børn og voksne og hvad der sker, når man tør give sig hen til alt det nye og lade sig overraske. Charlotte Partis bløde og afslappede udtryk og brug af bl.a. akvarel, fedtfarver og blyant understreger feriestemningen perfekt.

Noah og Alberte og en meget farlig ferie blev udgivet den 12. august 2021 og henvender sig til børn i alderen 2 år og op efter.