Nyhed Bogomslag, "Hr. Pindse" 12 november, 2021
Bogomslag, "Hr. Pindse"

Nyhed: Ny billedbog fra Betina Birkkjær og Margrethe Kjærgaard om den stressede Hr. Pindse

Uncategorised
Forfatter- og illustratorduoen, Betina Birkkjær og Margrethe Kjærgaard, som du måske kender fra den roste, Kaffe Kanin Vintergæk Væk tørner igen sammen i bogen, Hr. Pindse, der i både børne- og voksenhøjde fortæller om noget, der kan være svært at tale om.


I Kaffe Kanin Vintergæk Væk introduceres børn til demens set fra et barns perspektiv. I denne nye bog om Hr. Pindse handler fortællingen om stress, venskab og at gøre det, man har lyst til.


Hr. Pindse har frygtelig travlt, for der er meget, der skal nås, inden han går i vinterhi. Undervejs glemmer det fortravlede pindsvin helt at fløjte, som han ellers nyder, fordi der er så meget, han skal ordne. Da et kraftigt blæsevejr hvirvler både hans sammenfejede bladbunker og hans tanker rundt og efterlader alt i en frygtelig uorden, giver pindsvinet op og går i seng med bankende hjerte. Han vækkes af sin ven og nabo, Musse, og ser, at foråret er kommet, imens han sov, og at alle de rodede blade er som forvandlet til blomster. Hr. Pindse går ud i Verden med sine venner – og begynder pludselig at fløjte igen.

Betina Birkkjær leverer en fin fortælling i Hr. Pindse, hvor hun i et let, men tankevækkende sprog fortæller om, hvordan mange gøremål kan gøre enhver stresset – og hvordan det kan hjælpe at tage en pause fra det hele, og at det er dejligt med venner, når man har det svært. Anne Margrethe Kjærgaard har illustreret historien med smukke farver og mange fine detaljer, der gør det sjovt for alle, at være med til at læse eller kigge i bogen.

Hr. Pindse udkom den 28. oktober 2021 fra forlaget Jensen & Dalgaard og koster 269 kroner.