Nyhed 27 september, 2021

Nyhed: Populær filmfestival for børn og unge starter i dag – med litteratur på programmet

Film
Oplev nyere og ældre billedbøger blive omsat til lærred og tabletskærm, når BUSTER Filmfestival for børne- og ungdomsfilm slår biografdørene op i dag.

Blandt festivalens mangfoldige og ambitiøse filmprogram for børn og unge i alderen 2-16 år kan man nemlig få litterære oplevelser både i og udenfor biografmørket.

Fx kan man se og høre billedbogen, Greta og Kæmperne blive vækket til live af skuespillerinde Christine Wolff Ørnsbo, der læser historien højt i biografen, mens Zoe Persicos illustrationer vises på det store lærred. Greta og Kæmperne handler om en ung pige, der bor i en skov truet af farlige kæmper, og bygger på historien om Greta Thunbergs kamp for at redde planeten.

På festivalen kan man også opleve iIllustrator, Signe Kjær som i samarbejde med Picture Book Collective præsenterer Lou på en sur dag, som er en animeret, interaktiv fortælling med Kjærs tegninger på det store lærred ledsaget af live-musik og oplæsning. Historien starter med, at vi møder Lou , som er sur allerede inden, hun står ud af sengen. Hun vil ikke have tøj på, kjolen kradser og strammer. Det er den dårligste kjole i hele verden! Og hvorfor får hun altid serveret havregrøn til morgenmad?! Hjemmet hoveddør smækkes i, og Lou bevæger sig ud i den magiske natur, som dog også kan være uhyggelig, når man ikke har sin mor med, og ens bedste ven er blevet væk.

Dertil er der mulighed for at spille Mis med de blå øjne, hvor mærkeligt det end lyder, eftersom den elskede og udødelige børnebogklassiker udkommer som spil til mobil og tablets. Til lanceringen af spillet kan man høre computerspilsforfatter, Michael Valeur fortælle om, hvorfor Mis med de blå øjne er “et lysende eksempel på næste generation af digital børnekultur”, som det hedder sig i arrangementsbeskrivelsen.

BUSTER Film Festival er Skandinaviens største børnefilmfestival, som hvert år samler 35.000 børn, lærere og familier.

BUSTER Filmfestival 2021 foregår fra d. 27. september til d. 10. oktober 2021 i følgende biografer:

Cinemateket
CinemaxX
Empire Bio
Grand Teatret
Musiktorvet – Amager kulturpunkt
Nordisk Film Biografer Falkoner
Tumlesalen på Biblioteket Danasvej

BUSTERs weekendprogram bliver vist i de to første weekender i oktober: Den 2.-3. og 9.-10. oktober. På hverdage viser festivalen et særligt filmprogram for skoler og børnehaver. Billetsalget er nu skudt i gang på, og du kan købe billetter via festivalens kalender.

Læs mere og se programmet på www.buster.dk