Nyhed 10 marts, 2022

Nyhed: Social holdbarhed i nordisk børne- og ungdomslitteratur
På tværs af Norden er navnet på tre seminarer, der fandt sted i årene 2019-2021, og som alle resulterede i udgivelsen af tre antologier. Målet var at styrke opmærksomheden og sætte fokus på nutidig nordisk børne- og ungdomslitteratur, dens forfattere og illustratorer og etablere et mødested, hvor den nordiske børne- og ungdomslitteraturs fagfolk og udøvere kunne få mulighed for at blive inspireret, formidle deres evner samt dele deres erfaringer og viden. 

Den sidste og nærværende antologi i rækken giver indblik i social holdbarhed i nyere nordisk børne- og ungdomslitteratur, både fra et forskningsmæssigt, formidlingsmæssigt, illustrativt og litterært skabende perspektiv. På tværs af Norden 3 indeholder bidrag fra forskere, billedkunstnere og forfattere fra de nordiske lande, der kredser social ustabilitet, minoriteter og mangfoldighed, heriblandt Nadia Mansour, Zakiya Ajmi, Jesper Wung-Sung og Ane Bjørn fra Danmark.

“Gennem nedslag i svære emner så som død, sygdom, vold, men også hvordan humoren og forestillingsevnen om et bedre samfund gestalter sig i nutidig nordisk børne- og ungdomslitteratur forsøger det sidste seminar i rækken at nærme sig virkeligheden som den er.”, står der bl.a. i forordet til På tværs af Norden 3 – Social holdbarhed i nordisk børne- og ungdomslitteratur

Læs antologien og download den som PDF her