Nyhed Foto: Zafar Iqbal 10 marts, 2022
Foto: Zafar Iqbal

Nyhed: Tina Sakura og Signe Kjær modtager Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris for ‘Bjørnen’

Prisoverrækkelse
For første gang nogensinde går Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger til den samme bog.

Bjørnen handler om Carli, som lige er startet i gymnasiet, da hun bliver inviteret til puttemiddag. Carli glæder sig, men aftenen forandrer noget i hende, der kun kan heles gennem naturen.

Bjørnen er et enestående formfuldendt og aktuelt værk, hvor et tæt samarbejde mellem forfatter Tina Sakura og illustrator Signe Kjær tydeligt skinner igennem i flersporede, sanselige åbninger til i en fælles kvindelig erfaring” og “Med ungdomsnovellen ’Bjørnen’cementerer Tina Sakura, hvad den moderne børne- og ungdomslitteratur kan, og hvorfor vi har brug for den!”, lyder det bl.a. fra henholdsvis illustrator- og forfatterudvalget.

I Bjørnen tages der fat på temaer som digitale krænkelser og det at være ung og få overskredet sine grænser. Bogen henvender sig til børn fra 14+ år og fra 9. klasse og opefter.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Tidligere prismodtagere tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid, Josefine Ottesen og Anna Jacobina Jacobsen.