Nyhed Bogomslag: O PO POI af Jan Oksbøl Callesen 3 april, 2022
Bogomslag: O PO POI af Jan Oksbøl Callesen

Nyhed: Her er de danske nominerede til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2022

Prisoverrækkelse
O PO POI og Den om Rufus er de to danske bogværker, der i år kan vinde hæder ved årets store prisfest i Helsingfors den 1. november 2022. O PO POI er skrevet af Jan Oksbøl Callesen, mens Den om Rufus er skabt af trioen Thorbjørn Petersen, Herman Ditte og Mårdøn Smet.

O PO POI er en af den slags bøger, som kan læses igen og igen, og som ved hver læsning har noget nyt og overraskende at byde på. Som læser skal du åbne sindet, sige ja og hoppe med på rejsen – hvis du gør det, venter der dig en helt særlig og finurlig oplevelse af de helt store”, skriver udvælgelsenskomitéen bl.a. om O PO POI.

I indstillingsbeskrivelsen af Den om Rufus står der bl.a.:

“Værkets vilje er dens egen, men alligevel formår billedfortællingen at imødekomme læsere af alle aldre og give dem noget, som de ikke vidste, de ønskede sig. Det handler blot om at gå med ind i fortællingens helt egne præmisser og lade sig beruse af et univers, der balancerer knivskarpt mellem en natur, der blev kultiveret – af en ræv. Eller er det omvendt?”

Du kan læse indstillingsbeskrivelserne i deres fulde længde her.

Blandt de finske kandidater til Nordisk Råds Litteraturpris 2022 finder vi en anden dansker, nemlig Martin Glaz Serup, der sammen med Malin Kivelä og Linda Bondestam står bag Om du möter en björn, som er et ægte nordisk samarbejde, da bogen er udgivet på tre sprog simultant! Du kan læse vores omtale af Hvis du møder en bjørn her og et interview med skaberne her.