Nyhed Bogomslag 30 april, 2023
Bogomslag

Nyhed: Nour og Nora rejser til Afrika i ny bog
Camilla Kaj Paulsen er igen aktuel med en ny billedbog om Nour og Nora. I Nour og Nora rejser rundt i Afrika er de to piger denne gang taget på rundrejse i Afrika, ledsaget af Nours mor. De har både små og store oplevelser og gør sproglige, kulinariske og kulturelle opdagelser.

De spiser tagine og taler om modersmål i Marokko; snakker om, hvorfor befolkningen taler fransk i Senegal, og hvad det vil sige, at have kolonier i andre lande; oplever forfatteren Chimamanda Ngozi Adichie i Nigeria, sejler på Nilen i Uganda; tager på safari i Tanzania og ser pyramiderne og synger karaoke i Ægypten.

“Formålet med bogen er at gøre op med billedet af Afrika som ét land, som det ofte fremstilles i børnelitteraturen og få flere nuancer ind. Bogen tager temaer som nationalitet, modersmål og kolonialisme op – selvfølgelig i børnehøjde”, forklarer Camilla Kaj Paulsen.

Camilla Kaj Paulsen har både skrevet og illustreret og stået for den grafiske opsætningen af Nour og Nora rejser rundt i Afrika med respekt for illustrator Pauline Drasbæks grafiske oplæg og arbejde med de første bøger.

Nour og Nora rejser rundt i Afrika er fjerde bog i serien om Nour og Nora og er baseret på dialogisk læsning og kan bruges til at starte samtaler med børn om bl.a. nationalitet og sprog.

Vi har tidligere skrevet om Nour og Nora skal til bryllup fra 2022, vores omtale kan du læse her.

Camilla Kaj Paulsen har også skrevet en skrevet en normkritisk guide i otte punkter, der kan bruges som hjælp til at få øje på sexisme og racisme i danske billedbøger, som vi har fået lov til at udgive her. Det er også muligt at få tilsendt guiden på mail som gratis pdf via Paulsens hjemmeside www.nourognora.dk, hvorefter den printes ud i papirform.