Nyhed 13 februar, 2022

Nyhed: Her er de nominerede til Kulturministeriets forfatter- og illustratorpris 2022

Bog
Tre forfattere og tre illustratorer er i år nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. Priserne uddeles af kulturministeren til marts, og hver prismodtager belønnes med 75.000 kr.

”Den danske børne- og ungdomslitteratur viser år efter år sit høje niveau ved at kombinere spændende og levende fortællinger med relevante spørgsmål fra børns hverdag. Børn og unges liv og hverdag forandrer sig i denne tid, og det skal litteraturen afspejle, samtidig med at den skal vække børnenes lyst til læsning. Derfor er her den varmeste anbefaling til, at man går på opdagelse i bøgerne, der er i spil til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris i år”, siger Kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen.

De nominerede til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

Bjarne Reuter for Historien om englebassen

Tina Sakura for Bjørnen

Lilja Scherfig for Drengen uden øre

De nominerede til Kulturministeriets illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

Signe Kjær for Bjørnen

Mette Marcussen for En nat

Charlotte Pardi for Noah og Alberte og en meget farlig ferie (læs vores omtale af billedbogen her)

Læs udvalgenes begrundelse udvælgelsen af de nominerede her

For at vise mangfoldigheden i den allerbedste danske børne- og ungdomslitteratur peger de to prisudvalg på 14 bøger fra 2021, som de har lagt særligt mærke til og derfor er shortlistet til dette års priser.

Se shortlisten her, som bl.a. tæller Trylleblik af Ane Bjørn, som blev omtalt her på hjemmesiden, og O PO POI af Jan Oksbøl Callesen, som sammen med Zakiya Ajmi var den første deltager i DEPECHE.